Batifaçade

logoOrganisatie Batifaçade 2014-2015

Batifaçade is een organisatie van Batibouw. Daarvoor werkt de organisator samen met Beter Bouwen & Verbouwen / Tu batis, je rénove, Architectura.be en Livios.be.

Organisator

Batibouw

Batibouw is sinds zijn oprichting in 1959 een jaarlijkse traditie geworden voor heel bouwminnend België. De beurs, die wordt georganiseerd in Brussels Expo voor zowel vaklui als consumenten, lokt ieder jaar ruim 300.000 bezoekers. Voor zijn 56e editie ontvangt Batibouw van 26 februari tot en met 8 maart bijna 1000 exposanten die de bezoekers informeren en begeleiden bij al hun bouwplannen.

De eerste twee dagen van de beurs zijn voorbehouden voor de professionele bezoeker, vanaf de derde dag kent Batibouw een gemengd publiek. Een blik op de kalender van de beurs toont verder een mozaïek aan erg uiteenlopende thema's en oplossingen die de bouwsector vandaag biedt en waarnaar de professional en consument dezer dagen sterk op zoek is. Lezingen, besprekingen en voorstellingen over innovaties, energiebesparende investeringen, betaalbaar wonen, kwaliteitslabels voor bouwbedrijven en meer komen op Batibouw uitgebreid aan bod.

Batibouw heeft doorheen de jaren bovendien ondervonden dat de consument een shift heeft doorgemaakt van het kiezen voor nieuwbouw naar het kiezen voor renovatie. De laatste tien jaar zijn steeds meer mensen de voordelen van renovatie gaan inzien en is Batibouw niet onbewogen gebleven bij die beweging. Meer dan 60 procent van de bezoekers die Batibouw aandoen zijn ondertussen bezig met of van plan te kiezen voor renovatie. De beursstanden en themadagen op Batibouw zijn dan ook steeds meer op renovatie gericht.

Net om die reden wil Batibouw een gezicht geven aan de tendens om steeds meer voor verbouwen te kiezen. Batifaçade is voor de beurs dan ook een mooi uithangbord om aan te tonen dat iedereen die wil een mooi renovatieproject kan aanpakken, of het nu om de handige doe-het-zelver gaat of de gerenommeerde architect. Batifaçade toont aan dat verbouwen laagdrempelig kan zijn en tegelijk tot erg mooie resultaten kan en zal leiden.

Lees meer +

Mediapartners

Beter bouwen & Verbouwen

Beter bouwen & Verbouwen werd in maart 2014 overgenomen door Roularta Media Group en behandelt alle topics die te maken hebben met bouwen en verbouwen.

Op het redactionele programma: 6 rubrieken vol relevante, actuele en correcte informatie opgesteld door architecten en gespecialiseerde journalisten. De ideale manier om goed geïnformeerd aan een bouwavontuur of renovatieproject te beginnen. Doelstelling van dit maandblad : al wie bouwt of verbouwt aanmoedigen, raad geven, bijstaan en door de nieuwste trends in de sector loodsen. Bij de woonreportages komen vooral projecten aan bod van bouwbedrijven of –promotoren, met een iets bescheidenere architectuur en een projectbudget van 150 tot 400.000 euro.

Beter Bouwen en Verbouwen richt zich tot een kwalitatief hoogstaand lezerspubliek met bouw- of verbouwplannen: 57% mannen, 43% vrouwen, 25- tot 54-jarigen, sociale groepen 1-6. Het bereikt meer lezers in het zuidelijke landsgedeelte. De lezers willen concrete ideeën, gepersonaliseerd advies, prijzen en voorbeelden, om goed geïnformeerd hun bouwavontuur of renovatieproject aan te gaan.

Meer info: www.roulartamedia.be

Lees meer +

Architectura

Architectura.be houdt de vinger aan de pols van al wat vandaag leeft in de architectuur- en bouwwereld. De website is bovendien voor de volle honderd procent gericht op architecten, interieurarchitecten en ingenieurs, met zijn hoofdproduct als basis: actuele, kwaliteitsvolle en interessante informatie over architectuur en de bouwsector in België.

Residentiële gebouwen, kantoorcomplexen, musea, zorginstellingen, scholen, openbare infrastructuur en meer komen in de artikels op de site aan bod. Elk project krijgt bovendien een eigen fiche met professionele beelden en informatie over betrokken ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten. In uiteenlopende dossiers bundelt de website artikels over bepaalde thema's, materialen of innovatieve bouwtechnieken. De agenda houdt de lezers op de hoogte van aankomende beurzen, seminaries en tentoonstellingen en in het vacatureluik gaan bedrijven op zoek naar gepaste profielen of bieden werkzoekenden uit de sector hun skills aan. Sinds februari 2014 heeft de bestaande Nederlandstalige website ook een Franstalig equivalent om de volledige architectuur- en bouwwereld in België te kunnen bedienen.

Architectura.be komt bovendien naar zijn lezers toe. De wekelijkse nieuwsbrief biedt aan ruim 13.000 abonnees wekelijks een update met de meest actuele en interessante artikels rond architectuur en bouw. Op de uiteenlopende social media waarop Architectura.be actief is gaan lezers met elkaar in dialoog en deelt de website al wat in binnen- en buitenland leeft omtrent architectuur en bouwen.

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand moge het dus duidelijk zijn: Architectura.be is dé website over en voor de architectuur- en bouwwereld in België.

Lees meer +

Livios

Livios.be is dé portaalsite voor de actieve (ver)bouwer en klusser. Vind hier een antwoord op al je vragen die tijdens het bouwproces kunnen opduiken.

Kom te weten op welke premies je recht hebt via onze gratis premielinker en vergeet niet om gratis folders te bestellen over interessante bouwpartners. Wil je inspiratie opdoen en tegelijkertijd interessante informatie lezen, abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief. Zit je bovendien met een (ver)bouwvraag? Plaats ze op ons forum en onze 2.500 forumleden snellen je te hulp.

Meer interesse in richtprijzen, checklists en nuttige tips om te klussen? Eén adres: http://www.livios.be

Lees meer +